Klottersanering

Judo betyder ”Den mjuka vägen” på japanska. Judo är både en av världens största idrotter och samtidigt en rörelse för ett bättre samhälle. Därför är det naturligt för oss att bidra med nattvandring och klottersanering vilket leder till att Gribbylund blir ett trevligare och vänligare ställe att bo på. Under de senaste åren så har Gribby Judo tagit bort drygt 10 000 klotter i Gribbylund. Klottrarna börjar nu tröttna och inser det meningslösa med att fortsätta, för vår förening kommer att fortsätta denna kamp mot klottrarna så länge som det behövs. Målet är att allt klotter i Gribbylund skall vara borta inom 24 timmar. I Gribbylund är det en nolltolerans som gäller och statistiken talar sitt tydliga språk. Under de tre första månaderna efter kampanjstarten så sanerade vi dels alla gamla klotter och i snitt 50 st nya klotter varje dag, men nu är vi nere i bara 5 st "taggar" i snitt per vecka. Det är vid dessa tillfällen oftast besökare utifrån och som inte vet om att allt klotter tas bort omedelbart.

Du kan anmäla klotter direkt till oss.

Skulle Du vilja stödja oss eller tacka för att vi har gjort rent i Din närmiljö så tar vi tacksamt emot ett litet ekonomiskt bidrag. Ett bidrag sätts in på Gribby Judo bankgiro: 650-5267 och märks ”klotter” så hamnar pengarna på rätt konto. Tack för Ditt stöd så att vi kommer tillrätta med denna kriminella verksamhet. Verksamheten genomförs helt ideellt och vi har kostnader för hushållspapper, lösningsmedel, högtrycksprutor och bensin till elgeneratorer mm. Våra resurser är nu så stora att vi har samma kapacitet och kunskap som klottersaneringsfirmorna. Vill du engagera dig i saneringsarbetet så kan du kontakta oss för mer information.

Täby Kommun stödjer oss med vissa kemikalier och samordningen med övriga funktioner, t ex polisen. Vi kommer aldrig att ge upp denna kamp, för detta asociala och destruktiva beteende från klottrarnas sida tolereras inte av oss som bor i Gribbylund. Vårt budskap till de som ägnar sig åt klotter är: VAKNA OCH SKAFFA ER ETT ALTERNATIV ! Ägna er åt en vettig sysselsättning i stället innan det går riktigt snett för er i livet ! Att åka in och ut ur fängelser är inte ett bra liv ! I filmen om ditt liv så är du både huvudskådespelare, producent, regissör, scripta och finansierare. Det går att förändra och göra rätt. I vår förening kan du få hjälp med det och vi kan ge dig en bra livscoach/mentor om du vill. Filmen om dig skall ju du och dina nära vara stolta över när du blir gammal. VALET ÄR DITT !

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:12 Skribent: Jesper Löfberg

STÖD MED ARBORIST