Välkommen till Gribby Judo!

Gribby Judo är en ideell förening för alla som vill utöva Judo med fokus på barn- och ungdomsverksamhet. "Judo" betyder "Den mjuka vägen" på japanska. Vi satsar på att barnen hela tiden skall ha roligt. Det innebär mycket lek och olika skojiga moment. Vi leker fram Judon på ett roligt och omväxlande sätt. Barnen får röra på sig, använda musklerna och träna koordinationen på ett lekfullt och för dem naturligt sätt.

Träning

Som nybörjare får man prova på under sammanlagt tre judopass utan att betala medlemsavgift. Man får känna sig för, träffa sin tränare och sina kompisar. Efter tre gånger måste man bestämma sig och, om man tycker att judo är roligt, betala medlemsavgift till Gribby Judo.

Dräkt

När man tränar judo har man judogi på sig. Är man nybörjare behöver man inte ha gi på sig de första tre gångerna, men när man bestämt sig måste man skaffa en gi.

Kontaktuppgifter

Vid terminsstart behöver vi kontaktuppgifter till dig som förälder så att vi kan skicka ut information eller kontakta dig om så skulle behövas i samband med någon av våra aktivteter. Även om judo är en sport med små risker händer det ibland, precis som i alla idrotter,  att någon skadar sig. Det är då viktigt att vi snabbt kan nå dig som förälder. Kontaktuppgifter kan lämnas antingen till tränaren i samband med träning eller via e-post.

Läger

Det brukar arrangeras läger någon gång per år per grupp. “Vanliga” läger hålls i dojon, per träningsgrupp, och brukar innehålla träning, pizza och film och övernattning i sovsäck på judomattan. Det brukar vara mycket uppskattat av barnen. Helgen innan skolstart brukar det också vara ett  större läger av “hajkkaraktär”, Camp Ha Skoj. Då är det snarare fokus på utevistelse och överlevnad i naturen, vi sover i militärtält och har skattjakt, lägereld, spökstig och annat skoj. Kostnad för lägren är självkostnadspris, och avgiften betalas i förväg.

Tävlingar

Gribby Judo arrangerar tävlingar några gånger per år. En större tävling per termin som hålls i extern lokal, och en tävling per termin som hålls i dojon. Barnen får möjlighet att “träna tävling” och vinna medalj.

Föräldramedverkan

Våra duktiga och engagerade tränare tillbringar många timmar per vecka med att lära ditt barn judo och planera och genomföra läger för sina respektive träningsgrupper. För att övriga aktiviteter ska vara möjliga att genomföra behövs din medverkan vid några tillfällen per termin. Bära mattor eller vara funktionär i samband med externa tävlingar, eller delta som ledare på Camp Ha Skoj är några aktiviteter som vi behöver hjälp med. Det är en begränsad insats av mycket stort värde för ditt barn, absolut nödvändigt för att klubben ska kunna erbjuda ditt barn all denna verksamhet. Inför tävlingar eller läger finns listor uppsatta i dojon där du som förälder skriver upp vilken del du har möjlighet att hjälpa till med. Stort tack för ditt engagemang!

Än en gång, varmt välkommen till Gribby Judo!

Uppdaterad: 26 AUG 2018 12:34 Skribent: Jesper Löfberg

Postadress: